Language Selection

Your selected language is currently:

English

​JFK Airport introduceert systeem voor gezichtsherkenning

​Unisys helpt douane en grenspolitie bij het opsporen van mensen die illegaal de VS proberen binnen te komen

Brussel, 2 februari 2016 - Unisys Corporation kondigt de implementatie van zijn systeem voor gezichtsherkenning aan op John F. Kennedy (JFK) International Airport, bij New York. Het systeem helpt de Amerikaanse douane en grenspolitie met de identificatie van mensen die de VS proberen binnen te komen met paspoorten die nep of niet van hen zijn.

De uitrol volgt op de afronding van de testfase van het systeem op Dulles Airport, bij Washington D.C. Het systeem is in de loop van januari in eerste instantie in drie terminals in gebruik genomen.

Het systeem stelt grenspolitieagenten in staat biografische en biometrische informatie uit te lezen uit een elektronisch paspoort. Ondertussen maakt een camera een opname van het gezicht van de eigenaar. Vervolgens analyseert en vergelijkt het systeem beide gezichten. Als deze niet overeen komen, kunnen reizigers verder onderzocht worden door de grenspolitie.

“De succesvolle testen op Dulles Airport vorig jaar tonen aan dat het systeem in staat is nauwkeurige  één-op-één vergelijkingen tussen gezichtsopnamen te maken”, zegt Amy Rall, vicepresident Homeland Security bij Unisys Federal. “Dit systeem kan helpen het land veiliger te maken, zonder oponthoud en niet ten koste van de privacy van reizigers.”

Over Unisys​

Unisys is een wereldwijde leverancier van informatietechnologie die werkt met veel van 's werelds grootste bedrijven en de overheidsorganisaties om hun meest urgente IT- en zakelijke uitdagingen op te lossen. Unisys is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde, toonaangevende oplossingen aan klanten binnen de overheid, financiële dienstverlening en commerciële markten. Met meer dan 20.000 werknemers in dienst bedienen we klanten over de hele wereld. Unisys biedt cloud- en infrastructuur-services, applicatie services, security oplossingen en high-end server-technologie.

Bezoek voor meer informatie www.unisys.com of volg Unisys op Twitter @UnisysBE.