Language Selection

Your selected language is currently:

English
Unisys Security Index Netherlands

Hoogtepunten uit de Nederlandse resultaten

Internetveiligheid is grootste zorg van Nederlanders: stijging van 25 punten ten opzichte van vorig jaar

 

Zeven op de tien Nederlanders zijn terughoudend wat betreft het klikken op verdachte links in e-mails of sms-berichten. Drie op de tien zijn dit niet.

 

Driekwart van de Nederlanders weet niet met welke organisaties ze contact moeten opnemen wanneer ze slachtoffer zijn van oplichting zoals SMS phishing of SIM jacking.

 

Een derde van de Nederlanders voelt zich er niet prettig bij om tijdens het thuiswerken op wat voor manier dan ook gemonitord te worden door hun werkgever.

 

Drie op de tien Nederlanders vinden dat ze weinig tot geen controle hebben over hun persoonlijke gegevens.

Download de infographic

Nieuwsbericht

Werknemers tegen monitoringstools tijdens thuiswerken, blijkt uit Unisys Security Index™

Block Quote
We leven in een bijna volledig gedigitaliseerde wereld, waardoor er een directe link bestaat tussen persoonlijke veiligheid en internetveiligheid. Steeds meer mensen en organisaties hebben last van hacks, virussen of ransomware-aanvallen waarbij (persoonlijke) data wordt misbruikt of gestolen. Mijns inziens is het daarom terecht dat de zorgen hierover stijgen. Tegelijkertijd laat deze stijging ook zien dat het bewustzijn omtrent de risico’s van internetveiligheid ieder jaar vergroot. Dat is dan weer een positieve trend en de eerste stap richting het nemen van de juiste maatregelen om de succeskans van hacks, ransomware en virussen te minimaliseren.

Teamlead Security Consulting, Unisys

A Regional Perspective

The 2021 Unisys Security Index was conducted in 11 countries across North America, Latin America, Europe and Asia Pacific. Click on a country below to dive into the local findings.

Let’s Talk!

Unisys-experts staan klaar om de onderzoeksresultaten en onze veilige digitale werkplek- en cloudoplossingen te bespreken, die je in staat stellen om mee te bewegen in het nieuwe normaal.

2020 Unisys Security Index

View Results