Language Selection

Your selected language is currently:

English

​Onderzoek van Unisys toont aan dat Europese organisaties lager scoren dan hun Amerikaanse collega's op het gebied van productiviteitsverhogende technologie​

​​Onderzoek laat zien dat slechts 29% van de EMEA-organisaties een up-time van 99,9% of hoger heeft voor datacenters, desktop management tools en zakelijke applicaties​

Schiphol-Rijk, 28 oktober 2015 – Onderzoek van Unisys Corporation toont aan dat Europese organisaties lager scoren dan organisaties uit de VS en Latijns-Amerika op het gebied van technologie die de werknemersproductiviteit ondersteunt. Deze bevindingen zijn afkomstig uit de Unisys People Computing Productivity Index, een benchmarking-tool waarvoor wereldwijd 450 IT-managers werd gevraagd naar de productiviteit van eindgebruikers.

De bevindingen laten zien dat slechts 29% van de respondenten in EMEA-landen een datacenter uptime van 99,9% of meer rapporteerde. Dit is lager dan wat respondenten uit de VS  (35%) en respondenten uit Latijns-Amerika (41,7%) rapporteerden, wat erop duidt dat Europese organisaties wellicht gevolgen ondervinden van de beschikbaarheid van IT-middelen die van cruciaal belang zijn voor de werknemersproductiviteit.

Europese organisaties scoorden ook lager dan organisaties in de VS en Latijns-Amerika voor wat betreft het realiseren van een uptime van 99,9% en hoger voor zowel desktop management tools (19,5%) en kritieke zakelijke applicaties (30,3%). EMEA-organisaties lieten echter wel relatief betere resultaten zien in een aantal andere categorieën. Zo scoorden ze bijvoorbeeld hoger ten aanzien van de tijd die het kost om apparatuur bij nieuwe werknemers op te leveren, waarbij 18,4% aangaf dat binnen een dag te doen, vergeleken met 11,9% in Latijns-Amerika en 16,7% in Noord-Amerika.

De Unisys People Computing Productivity Index is online beschikbaar, zodat IT-managers de productiviteit van de eigen organisatie kunnen vergelijken met collega's uit verschillende geografische regio's en sectoren.

“Deze benchmarking tool van Unisys helpt organisaties te bepalen of zij hun medewerkers wel de technologie bieden die ze nodig hebben. De initiële bevindingen laten een aantal verrassende lacunes zien, waar Europese organisaties zich bewust van moeten worden en waar ze actie op moeten ondernemen als ze willen dat hun organisaties zo productief mogelijk zijn,” zegt Robert Young, research director, ITSM & Client Virtualization software, bij IDC.

De initiële benchmarking-cijfers  werden verzameld uit een IDC-poll van 450 IT-managers wereldwijd, afgerond in maart 2015.

Over de People Computing Productivity In​dex

​De People Computing Productivity Index is een benchmark voor eindgebruikersproductiviteit. Deze self-assessment tool werd eind 2014 gelanceerd om bedrijven te helpen bij het evalueren en het rangschikken van de prestaties van hun bedrijf in de belangrijkste categorieën  voor IT-dienstverlening die van invloed zijn op de productiviteit van werknemers en klanten. De initiele benchmarking-cijfers werden verzameld uit een IDC-poll van 450 IT-managers wereldwijd, die in maart 2015 werd afgerond. 

​​​Over Unisys

Unisys is een wereldwijde leverancier van informatietechnologie die werkt met veel van 's werelds grootste bedrijven en de overheidsorganisaties om hun meest urgente IT- en zakelijke uitdagingen op te lossen. Unisys is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde, toonaangevende oplossingen aan klanten binnen de overheid, financiële dienstverlening en commerciële markten. Met meer dan 20.000 werknemers in dienst bedienen we klanten over de hele wereld. Unisys biedt cloud- en infrastructuur-services, applicatie services, security oplossingen

Bezoek voor meer informatie www.unisys.com of volg Unisys op Twitter @UnisysNL.