Language Selection

Your selected language is currently:

English

​Unisys lanceert Active Insights™, een nieuw managementplatform voor medische apparatuur

Toonaangevende beveiliging, real-time monitoring en gestroomlijnd beheer zorgen voor een betere besturing van alle medische hulpmiddelen binnen een organisatie

Hoofddorp, 1 maart 2017 – Unisys lanceert vandaag Active Insights, een volwaardig managementplatform waarmee zorgverlenende en medisch-wetenschappelijke instanties alle aanwezige medische apparatuur kunnen monitoren. Active Insights maakt gebruik van beveiliging op basis van microsegmentatie van Unisys Stealth en het bewaakt en controleert medische apparaten vanaf één plek. Daardoor hebben organisaties continue inzicht in de plaatsing, onderhoudsstatus en prestaties van in gebruik zijnde apparatuur, worden problemen direct gesignaleerd en worden de richtlijnen voor compliance bewaakt.  

"Met Active Insights combineren we onze expertise op het gebied van gezondheidszorg en beveiliging", zegt Eric Hutto, president Enterprise Solutions en senior vice president bij Unisys. "Dankzij Active Insights kunnen zorgverleners problemen adequaat adresseren die worden veroorzaakt door defecte of onvindbare apparaten en kunnen ze blijven zorgdragen voor het verlenen van tijdige en kwalitatief hoogwaardige zorg met de juiste en werkende apparatuur." 

De device management-uitdaging aangaan

Zorgverleners staan voor meerdere belangrijke uitdagingen op het gebied van medisch device management; het adequaat monitoren van prestaties en het tijdig signaleren van defecten, het vertalen van data naar informatie voor het uitvoeren van gecoördineerde patiëntenzorg en het beheren van apparatuur over verschillende locaties en mogelijk zelfs landen in steeds complexere wordende netwerken. Daarbij komt ook kijken dat medische instanties voortdurend voor compliance moeten zorgdragen, terwijl de regelgeving toeneemt. 

Active Insights biedt de volgende mogelijkheden:

  • Eén enkele geïntegreerde helpdesk voor de ondersteuning van IT én medische apparatuur;
  • Universal Device Identification en actieve RFI-tracking voor het snel en eenvoudig lokaliseren van apparaten;
  • Ingebouwde analytics voor het optimaliseren van prestaties en het terugdringen van downtime;
  • Geïntegreerde workflows waarmee technici en service-personeel snel kunnen zien welke acties voor welke apparatuur en door wie wordt danwel is uitgevoerd.

"We kijken uit naar de lancering van het Active Insights-platform van Unisys", zegt Jon Lightman, Life Sciences Practice Lead bij ISG. "Unisys is een technologische en dienstgerichte partij die zich richt op oplossingen voor specialistische industrieën. Met Active Insights kunnen zorgverlenende en wetenschappelijke organisaties hun device-management stroomlijnen en zo voor betere compliance zorgen." 

"Active Insights is het resultaat van onze nieuwe benadering van ontwikkelen, waardoor wij versneld oplossingen in de markt kunnen zetten zodat klanten meer en beter inzicht krijgen in hun bedrijfsvoering", zegt Dr. Jeff Livingstone, vice president en global head Life Sciences & Healthcare bij Unisys. "Met name industriële systemen en processen die verouderd zijn of slecht op elkaar zijn afgestemd, zijn interessante doelen voor cybercriminelen. Dat geldt ook  medische informatiesystemen en medische apparatuur. Met het oog op de verantwoordelijkheid van zorgverleners om patiënten en hun gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen, is het belangrijk dat zowel zij, als fabrikanten van medische apparatuur beschikken over een de juiste device management oplossing om meer en up-to-date inzicht te hebben, op een maximaal beveiligde veilige wijze." 

Over Unisys

Unisys is een wereldwijde leverancier van informatietechnologie dat is gespecialiseerd in het aanbieden van industriële oplossingen geïntegreerd met geavanceerde beveiligingsprotocols aan klanten uit overheidssectoren, financiële dienstverlening en commerciële markten. De diensten van Unisys bestaan uit beveiligingsoplossingen geavanceerde data analytics, cloud- en infrastructuurdiensten, applicatiediensten en applicatie- en serversoftware. Ga naar www.unisys.com voor meer informatie.

Volg ons op LinkedIn.