Language Selection

Your selected language is currently:

English

​Unisys Stealth® krijgt NIAP-keurmerk en is geschikt voor bescherming van overheidsinformatiesystemen

Schiphol-Rijk, 3 augustus 2016 - Unisys Corporation kondigt aan dat Unisys Stealth aan de hoogste internationale standaarden voldoet die worden gesteld aan beveiligingsoplossingen voor informatiesystemen van overheden. De certificering wordt in meer dan twintig landen wereldwijd erkend.

Stealth werd bekeken door het National Information Assurance Partnership (NIAP), dat vaststelde dat de software aan de internationale standaarden voor betrouwbare beveiligingsoplossingen voldoet. De NIAP-certificering, in het leven geroepen door het Amerikaanse National Security Agency (NSA) en het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST), wordt erkend door de overheden van landen als Australië, Canada, Duitsland, Nederland, India, Maleisië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Het keurmerk wordt enkel aan de meest veilige producten toegekend.

Stealth werd onlangs ook goedgekeurd door het Commercial Solutions for Classified-programma (CSfC) van de NSA, waardoor ook Amerikaanse veiligheidsdiensten Stealth kunnen toevoegen aan hun beveiligingsoplossingen.

“Dankzij deze certificeringen is Stealth niet alleen beschikbaar voor Amerikaanse veiligheidsdiensten en het Ministerie van Defensie, maar ook voor overheden in veel andere landen,” zegt Tom Patterson, chief trust officer bij Unisys. “De NIAP-certificering betekent onafhankelijke waardering van onze aandacht voor de stringente beveiligingseisen die federale agentschappen en grote bedrijven stellen.”

Om de NIAP-certificering te behalen moet een product getest worden in een goedgekeurd Amerikaans Common Criteria Testlaboratorium. Met de CSfC-certificering worden nog additionele eisen gesteld, zodat zeker is dat het product voldoet aan het NIAP-gekeurde beveiligingsprofiel. Door het CSfC-keurmerk kunnen Amerikaanse federale agentschappen Stealth verwerken in hun gelaagde beveiligingsoplossingen voor geclassificeerde data. 

Stealth maakt gebruik van microsegmentatie. Gebruikers krijgen op basis van hun identiteit binnen een organisatie toegang tot specifieke versleutelde segmenten. Daardoor hebben alleen geautoriseerde gebruikers inzage, terwijl degenen zonder autorisatie niet eens van het bestaan van andere segmenten af zullen weten. Stealth beperkt hun toegang tot één enkel netwerksegment. Daardoor kunnen organisaties de schade van hacks en aanvallen beperken en apparaten, data en eindgebruikers onzichtbaar maken op netwerken. 

Over Unisys

Unisys is een wereldwijde leverancier van informatietechnologie die werkt met veel van 's werelds grootste bedrijven en de overheidsorganisaties om hun meest urgente IT- en zakelijke uitdagingen op te lossen. Unisys is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde, toonaangevende oplossingen aan klanten binnen de overheid, financiële dienstverlening en commerciële markten. Met meer dan 20.000 werknemers in dienst bedienen we klanten over de hele wereld. Unisys biedt cloud- en infrastructuur-services, applicatie services, security oplossingen en high-end server-technologie​.

Bezoek voor meer informatie www.unisys.com of volg Unisys op Twitter @UnisysNL.