Language Selection

Your selected language is currently:

English

​Europese Autoriteit voor voedselveiligheid selecteert Unisys consortium voor IT-diensten en ondersteuning

​Consortium ondersteunt IT-activiteiten van de EFSA en de levering van wetenschappelijk voedseladvies voor de bescherming van Europese consumenten

​Schiphol-Rijk, 30 maart 2015 - Unisys Corporation kondigt vandaag aan dat haar dochterondernemingen in België en Italië als onderdeel van een consortium een contract ter waarde van meerdere miljoenen euro's hebben gesloten voor de levering van IT-diensten en ondersteuning aan de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), het EU-orgaan dat de risico’s voor de voedselketen in het belang van de voedselveiligheid beoordeelt. Het nieuwe contract heeft een looptijd van drie jaar met de mogelijkheid tot verlenging voor nog eens drie jaar.

Het consortium, dat bestaat uit Unisys Italië, Unisys België en MAPS Spa, zal met de EFSA samenwerken aan het moderniseren van de infrastructuur en de applicaties. Men zal beginnen met een analyse van de huidige IT-behoeften van de EFSA en het consortium zal de technologie leveren om de communicatie en transparantie voor haar stakeholders – zoals consumentenorganisaties en niet-overheidsorganisaties - te verbeteren en aan de toekomstige behoeften van de organisatie tegemoet te komen.

Het consortium zal ook een reeks diensten voor eindgebruikers aan de ongeveer 470 medewerkers van de EFSA aanbieden, waaronder IT service management, servicedesk en desk-side ondersteuning bij de dagelijkse werkzaamheden en de oplevering van onafhankelijk wetenschappelijk advies en communicatie over risico's voor voedsel in de EU.

Bart Steukers, General Manager bij Unisys Continental Europe: "Wij streven er altijd naar om verder te kijken dan de onmiddellijke uitdagingen van onze klanten en ontwikkelen een IT-strategie die niet alleen betrekking heeft op de huidige eisen, maar ook de schaalbaarheid heeft om hen in de toekomst te ondersteunen. We kijken uit naar de samenwerking met de EFSA om haar infrastructuur te optimaliseren en haar te ondersteunen bij haar missie om de voedselveiligheid in Europa te waarborgen."

Over Unisys

Unisys is een wereldwijde leverancier van informatietechnologie, die complexe IT-vraagstukken oplost die zich op het kruispunt van modern en bedrijfskritisch bevinden. We werken met de ’s werelds grootste bedrijven en overheidsinstanties aan het veiligstellen en optimaal draaiend houden van hun bedrijfskritische processen; het stroomlijnen en transformeren van hun datacenters; het verbeteren van de ondersteuning aan hun eindgebruikers en onderdelen; en het moderniseren van hun zakelijke applicaties. We bouwen hierbij voort op bestaande IT-infrastructuren. Wij bieden outsourcing en beheerde diensten, systeemintegratie en consulting, high end servertechnologie, cybersecurity en cloud management software, onderhoud en ondersteuning. Unisys heeft meer dan 20.000 werknemers in dienst en is wereldwijd actief. Bezoek www.unisys.com voor meer informatie.

Volg Unisys op Twitter @UnisysNL.