Language Selection

Your selected language is currently:

English

​Experts van Unisys voorspellen nieuwe mobiele toepassingen en grotere cybersecurity uitdagingen voor 2015 dankzij het Internet of Things

​Nieuwe benadering van cybercriminaliteit nodig in een wereld die steeds meer verbonden, mobiel en real-time wordt

Schiphol-rijk, 10 december 2014 – Beveiligingsexperts bij Unisys voorspellen voor het komende jaar nog grotere uitdagingen op het gebied van cybersecurity, nu het gebruik van mobiele apparatuur en applicaties en het zakelijk gebruik van het Internet of Things sneller toenemen dan het vermogen van organisaties om hun bedrijfskritische data te beschermen.

“Omdat steeds meer producten zoals auto’s en huishoudelijke apparatuur met het internet verbonden worden, bieden ze meer mogelijkheden voor kwaadwillenden om bij de privédata en zelfs in de huizen van consumenten te komen,” zegt Dave Frymier, vice president en chief information security officer bij Unisys. “De digitale wereld verandert sneller dan de beveiligingsmodellen die de meeste organisaties gebruiken en dat zorgt ervoor dat we kwetsbaar blijven voor cybercriminelen.”

Experts van Unisys voorspellen dat we in 2015 een groeiende publieke vraag zullen zien naar nieuwe soorten bescherming voor onze online identiteiten, in het kielzog van de uitvoerig in de media besproken incidenten met dataverlies, waarbij de persoonlijke gegevens van miljoenen Amerikaanse consumenten op straat kwamen te liggen. Nieuwe mobiele betalingsoplossingen als Apple Pay, komen al tegemoet aan deze groeiende vraag naar een robuustere online bescherming.

“In 2015, zullen we een verschuiving zien van BYOD (bring your own device) naar BYOID (bring your own identity),” stelt Terry Hartmann, vice president van security solutions and industry applications bij Unisys. “Consumenten hebben behoefte aan een centraal toegangsapparaat, dat van henzelf is en dat is gekoppeld aan hun unieke identiteit.”

“Omdat de meeste consumenten al zo’n apparaat hebben, zal de authenticatie van de achterkant van de transacties naar de voorkant verschuiven: het apparaat van de consument,” vervolgt Hartmann. “De identiteit van de gebruiker zal steeds vaker worden vastgesteld met behulp van ID-codes, IP-adressen en tools zoals biometrische scanners die in smartphones zijn ingebouwd. Tegelijkertijd zal de back-end fungeren als een ecosysteem voor het evalueren van risico’s.”

Nu mobiele apparaten steeds vaker worden gebruikt voor Internet of Things toepassingen zoals op afstand bestuurbare huishoudelijke apparatuur, gezondheidsbewaking en sleutels van hotelkamers, wordt de noodzaak van het verifiëren van de identiteit van gebruikers van mobiele apparatuur groter en groter.

De teloorgang van plastic?

Ondanks de aanzienlijke aandacht die aan de recente datalekken van grote retailers werd gegeven in de media, zullen Amerikaanse consumenten, retailers en financiële instellingen volgens Unisys experts niet snel het gebruik van credit cards met een chip omarmen, waarbij de gebruikers een persoonlijk identificatienummer moet invoeren voor iedere transactie.

“Ik zie eerder dat consumenten en retailers in een rap tempo oplossingen als Apple Pay gaan gebruiken, omdat die sneller en eenvoudiger in gebruik zijn dan een credit card,” zegt Frymier. “Dit zal consumenten ook de moeite besparen van het vervangen van verloren credit cards. Als je je telefoon verliest, kun je simpelweg de telefoon blokkeren en de opgeslagen referenties terugtrekken.”

Beveiligingsexperts van Unisys voorspellen voor 2015 een stijging in het bedrijfsmatige gebruik van security analytics en data forensische tools om cybercriminaliteit te bestrijden. Dergelijke tools kunnen ongewoon gedrag op het netwerk detecteren, waardoor organisaties sneller kunnen reageren op cyberaanvallen en een sneller herstel mogelijk wordt.

Geconvergeerde netwerken en infrastructuren beveiligen

Het groeiende gebruik van infrastructuurdiensten uit de cloud en de opkomst van fabric-based computing, zorgt ervoor dat het voor beveiligingsexperts steeds ingewikkelder wordt om netwerkverkeer te scheiden met behulp van traditionele firewall-technologie, stelt Frymier.

De computerplatforms worden steeds talrijker en data die voorheen opgesplitst en verdeeld was over de fysieke infrastructuur, komt weer samen in de cloud, waardoor het steeds moeilijker wordt voor beveiligingsprofessionals om hun bedrijfskritische data en systemen te beschermen en te isoleren. Gecodeerde communities met dezelfde belangen kunnen dit probleem aanpakken.

“Er zullen altijd problemen met cybersecurity blijven bestaan, omdat de technologie sneller verandert dan organisaties beveiligingsmaatregelen kunnen implementeren,” zegt Frymier. “Zo lang technologische innovatie op dit tempo doorgaat, zullen we tegen onwenselijke kwetsbaarheden als Heartbleed, ShellShock en de rollende drumbeat van ‘Patch Tuesday’ aan blijven lopen.”

Over Unisys

Unisys is een onderneming die wereldwijd actief is op het gebied van informatietechnologie. Wij bieden een portfolio van IT-services, software en technologie waarmee bedrijfskritische problemen bij klanten worden opgelost. Wij zijn gespecialiseerd in het beveiligen van bedrijfsactiviteiten, het verhogen van de efficiëntie en benuttingsgraad van datacenters, het verbeteren van de ondersteuning naar eindgebruikers en opdrachtgevers, en het moderniseren van bedrijfsapplicaties. Wij leveren deze services en oplossingen door ons aanbod te bundelen met onze capaciteiten op het gebied van outsourcing van IT-services, systeemintegratie- en consultancydiensten, infrastructuur- en onderhoudsservices en hoogwaardige servertechnologie. Unisys telt ongeveer 23.000 medewerkers en bedient commerciële bedrijven en overheidsinstellingen over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.unisys.com.

Volg Unisys op Twitter @UnisysNL.