Language Selection

Your selected language is currently:

English

​Unisys onthult 'Machine-Learning-as-a-Service' om geavanceerde data analytics te automatiseren met minimale menselijke interventie

Nieuwe dienst helpt klanten niet alleen om toekomstige marktomstandigheden te voorspellen maar ook om gepast te reageren op de veranderende realiteit

DIEGEM, 11 april 2017 Unisys Corporation kondigde vandaag de lancering aan van Machine-Learning-as-a-Service, een nieuw dienstaanbod waarmee organisaties veranderingen in de marktomstandigheden kunnen voorspellen en snel alle mogelijke reacties op deze veranderingen kunnen evalueren.  

Deze dienst is beschikbaar als onderdeel van het Unisys Analytics Platform, en combineert een hele 'library' vol machine learning-algoritmes met een suite van beproefde methodologieën en processen die belangrijke details en inzichten uit klantengegevens analyseren en onttrekken om adviserende rapporten te kunnen schrijven – analytics die klanten voorspellingen bezorgen over de markt- en bedrijfsomstandigheden maar ook toekomstige acties adviseren om de besluitvorming te faciliteren en ondersteunen.  

"Unisys Machine-Learning-as-a-Service maakt niet alleen voorspellende analytics mogelijk, het helpt organisaties ook om hun bedrijfsprocessen te transformeren en optimaliseren. Met zijn ongeëvenaarde combinatie van ervaren data scientists en expertise in uiteenlopende sectoren, kan Unisys een uniek inzicht bieden in de bedrijfsrealiteit van onze klanten en hoe analytics kan bijdragen tot een transformatie om hun zakelijke successen naar een nieuw niveau te tillen", zegt Dr. Rod Fontecilla, vice president en global lead voor analytics bij Unisys. "Met ons nieuwe Machine-Learning-as-a-Service aanbod kunnen we onze klanten een schaalbaar platform aanbieden dat draait in de cloud of bij de klant en dat leidt tot nieuwe zakelijke inzichten  en doelgerichter zakendoen." 

Baanbrekende technologie

Machine learning (automatisch leren) is een type artificiële intelligentie dat computers in staat stelt om voortdurend te optimaliseren en verbeteren zonder enige menselijke tussenkomst. Met algoritmes die telkens opnieuw lessen trekken uit nieuwe data, kunnen 'machine learning'- systemen patronen identificeren en verborgen inzichten blootleggen zonder hiervoor expliciet geprogrammeerd te zijn. Dankzij deze intelligentie om complexe berekeningen dynamisch en herhaaldelijk toe te passen op grote hoeveelheden gegevens kunnen organisaties zowel de huidige toestand inschatten als anticiperen op toekomstige omstandigheden en zichzelf navenant strategisch positioneren.  

Unisys Machine-Learning-as-a-Service maakt gebruik van 'agile development'-principes om de klanten te helpen bij het begrijpen van en werken met hun data. In een eerste fase wordt een 'proof-of-concept' gebouwd, waarbij Unisys data scientists' samenwerken met de zakelijke experts bij de klant om beschikbare data te identificeren en een algemeen inzicht te krijgen in de bedrijfsbehoeften en -objectieven van de klant. Op basis van deze intense samenwerking implementeert Unisys 'machine learning'-algoritmes om de klantengegevens te analyseren en vervolgens geavanceerde data analytics-modellen te bouwen voor het voorspellen van resultaten.  

Als de proof-of-concept geslaagd is, gaan Unisys en de klant over tot de productiefase en zetten ze het 'agile' samenwerkingsproces voort om het analytische framework uit te breiden en te formaliseren en tegelijk extra gegevens en voorspellende modellen toe te voegen, zonder de nauwkeurigheid en integriteit van de modellen en hun resultaten uit het oog te verliezen. 

"Dit dynamisch en iteratief proces helpt klanten om vroege inzichten te gebruiken voor nieuwe vragen en om nieuwe voorspellingen te halen uit hun data zonder hierin veel te moeten investeren," zegt Fontecilla. "Zo kunnen klanten snel en betrouwbaar experimenteren voor ze strategisch beginnen te investeren." 

Fontecilla sprak recent over de mogelijkheden van 'machine learning' in de luchtvaartsector op de Strata + Hadoop World-conferentie in San Jose, California. Voor meer informatie over  Fontecillas presentatie kunt u hier terecht: https://conferences.oreilly.com/strata/strata-ca/public/schedule/detail/55694

Over Unisys

Unisys is een wereldwijde leverancier van informatietechnologie dat is gespecialiseerd in het aanbieden van industriële oplossingen geïntegreerd met geavanceerde beveiligingsprotocols aan klanten uit overheidssectoren, financiële dienstverlening en commerciële markten. De diensten van Unisys bestaan uit beveiligingsoplossingen geavanceerde data analytics, cloud- en infrastructuurdiensten, applicatiediensten en applicatie- en serversoftware. Ga naar www.unisys.com voor meer informatie. 

Follow Unisys on Twitter and LinkedIn.