Language Selection

Your selected language is currently:

English

​Europese organisaties scoren lager dan hun Amerikaanse collega’s in het voorzien van technologie die de productiviteit van werknemers ondersteunt

​Unisys onderzoek over werknemersproductiviteit: EMEA scoort beter in het leveren van toestellen aan nieuwe werknemers

​Brussel, 24 november 2015 – Onderzoek van Unisys Corporation toont aan dat Europese organisaties lager scoren dan organisaties uit de VS en Latijns-Amerika op het gebied van technologie die de werknemersproductiviteit ondersteunt. Wat betreft de levering van toetellen aan nieuwe werknemers scoren de EMEA respondenten dan weer beter dan de rest van de wereld. Deze bevindingen zijn afkomstig uit de Unisys People Computing Productivity Index​, een benchmarking-tool waarvoor wereldwijd 450 IT-managers werd gevraagd naar de productiviteit van eindgebruikers.

De bevindingen laten zien dat slechts 29% van de respondenten in EMEA-landen een datacenter uptime van 99,9% of meer rapporteerde. Dit is lager dan wat respondenten uit de VS (35%) en respondenten uit Latijns-Amerika (41,7%) rapporteerden, wat erop duidt dat Europese organisaties wellicht gevolgen ondervinden van de beschikbaarheid van IT-middelen die van cruciaal belang zijn voor de werknemersproductiviteit.

Europese organisaties scoorden ook lager dan organisaties in de VS en Latijns-Amerika voor wat betreft het realiseren van een uptime van 99,9% en hoger voor zowel desktop management tools (19,5%) en kritieke zakelijke applicaties (30,3%).

Snelheid van levering vs uren upt​​ime

​EMEA-organisaties lieten echter wel relatief betere resultaten zien voor wat betreft de levering van toestellen aan nieuwe werknemers. Daarbij scoren de EMEA respondenten beter dan de rest van de wereld: 18,4% klaart deze klus in één dag of minder, beter dus dan Centraal- en Zuid-Amerika (11,9%) en Noord-Amerika (16,7%).

“Deze verschillen in de resultaten geven aan dat in een holistische benadering er verschillende accenten gelegd kunnen worden. We stellen met name vast dat filialen in de VS een voorkeur hebben voor een volledige ondersteuning bij de installatie terwijl filialen in EMEA zullen opteren voor self-service modellen. Dit heeft zijn impact op de doorlooptijd. Productiviteitsscore is daarom met name ook gelinkt aan de voorkeuren van de gebruikers. Is de productiviteitsscore van het datacenter belangrijker dan de levertijd? Wij denken van niet. De Productivity Index bevestigt opnieuw de noodzaak aan een holistische end-to-end service benadering waarbij verschillende accenten kunnen gelegd worden al naargelang de prioriteiten van een organisatie en haar gebruikers. Daarin toont de studie ook regionale tendenzen.”, besluit Stijn Van Impe, Global service delivery manager bij Unisys.

Over de People Computing Productivity I​ndex

De People Computing Productivity Index is een benchmark voor eindgebruikersproductiviteit. Deze self-assessment tool werd eind 2014 gelanceerd om bedrijven te helpen bij het evalueren en het rangschikken van de prestaties van hun bedrijf in de belangrijkste categorieën  voor IT-dienstverlening die van invloed zijn op de productiviteit van werknemers en klanten. De initiele benchmarking-cijfers werden verzameld uit een IDC-poll van 450 IT-managers wereldwijd, die in maart 2015 werd afgerond. 

Over Unisys​

Unisys is een wereldwijde leverancier van informatietechnologie die werkt met veel van 's werelds grootste bedrijven en de overheidsorganisaties om hun meest urgente IT- en zakelijke uitdagingen op te lossen. Unisys is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde, toonaangevende oplossingen aan klanten binnen de overheid, financiële dienstverlening en commerciële markten. Met meer dan 20.000 werknemers in dienst bedienen we klanten over de hele wereld. Unisys biedt cloud- en infrastructuur-services, applicatie services, security oplossingen en high-end server-technologie.

Bezoek voor meer informatie www.unisys.com of volg Unisys op Twitter @UnisysBE.