Language Selection

Your selected language is currently:

English

​Unisys LineSight™ biedt sterk verbeterde nauwkeurigheid bij evaluatie van dreigingen bij grensbeveiliging

Nieuwe tool gebruikt predictive data-analytics en machine learning om passagiers en vracht met een lage of geen dreiging sneller te laten passeren

Diegem, 6 maart 2018 - Unisys Corporation heeft vandaag de beschikbaarheid van LineSight™ aangekondigd. Deze nieuwe software gebruikt geavanceerde gegevensanalyse en machine learning om met een drastisch verbeterde nauwkeurigheid de grenscontroles te verbeteren. De grenspolitie kan nu snel ter plaatse cruciale beslissingen nemen  om reizigers of vrachtzendingen nader te bekijken voordat ze in een land worden toegelaten. Tegelijkertijd vermindert de oplossing het aantal valse meldingen die enerzijds middelen verspillen en anderzijds het goedkeuringsproces voor legitieme reizigers en vracht te vertragen. 

Vertrouwend op de technologie en op de expertise met grensbeveiliging die Unisys de voorbije 15 jaar heeft opgebouwd over de hele wereld, maakt de oplossing gebruik van geavanceerde algoritmen om continu grote hoeveelheden data uit meerdere bronnen te verwerken en te analyseren en om potentiële bedreigingen vrijwel in realtime te signaleren. Bij reizigers die grenzen oversteken, beoordeelt LineSight het risico vanaf de oorspronkelijke reisintentie en verfijnt die risicobeoordeling naarmate er meer informatie beschikbaar komt: de visumaanvraag van een reiziger, zijn vluchtreservatie, de aankoop van het ticket, stoelkeuze, check-in en aankomst. Op dezelfde manier biedt LineSight de meest actuele tools voor risicobeoordeling om bij vrachtzendingen een doelmatige vroege interventie mogelijk te maken. 

"Veel oudere oplossingen voor grensbeveiliging identificeren potentieel risicovolle reizigers en vracht op basis van eerder bekende bedreigingen. Dit is zoals een auto besturen en alleen uw achteruitkijkspiegel gebruiken", zegt Mark Forman, wereldwijd hoofd van Unisys Public Sector. "Door de overweldigende hoeveelheid data die moet worden beoordeeld, evenals beperkte budgetten en middelen bij overheden, kunnen deze oude oplossingen niet volgen. Met LineSight kunnen grensagenten de bewegingen van passagiers en cargo efficiënter versnellen zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Het resultaat is een snellere en beter geïnformeerde afhandeling aan de grens en een veiliger proces voor ons allemaal." 

Dingen in beweging houden, de nauwkeurigheid mettertijd verbeteren

Volgens de Wereldorganisatie voor Toerisme is het aantal internationale toeristen in 2017 met maar liefst 7 procent gegroeid tot een totaal van meer dan 1,3 miljard.  Een aantal dat dit jaar naar verwachting met 5 procent zal toenemen. Cargo kent een jaarlijkse groei met dubbele cijfers. Hoewel minder dan één op de duizend reizigers en zendingen een reële dreiging vormt, hebben regeringen instrumenten nodig om illegale drugstransporten, mensenhandelaars, wapensmokkelaars, terroristen, de invoer van namaakgoederen en dreigingen tegen bioveiligheid te voorkomen. 

LineSight kan meerdere omvangrijke transactiestromen verwerken en tegelijkertijd in minder dan twee seconden risicoanalyses genereren. Deze bijna realtime respons is essentieel voor het ondersteunen van de directe besluitvorming in een vroeg stadium van de interventie. Daarnaast is LineSight niet alleen afhankelijk van vooraf gedefinieerde patronen; het omvat ook predictive analytics en machine learning waarmee het systeem uit ervaringen leert en automatisch nieuwe regels en algoritmen genereert om de nauwkeurigheid van de beoordeling continu te verbeteren. 

"Over de hele wereld staan overheden voor grote uitdagingen in verband met de bescherming van hun grenzen tegen groeiende bedreigingen zoals drugshandel en terrorisme", zegt Alison Brooks,  research director, smart cities en openbare veiligheid bij IDC. "Om tegenstanders voor te blijven zullen ze gebruik moeten maken van technologieën zoals geavanceerde data-analyse en machine learning met het vermogen om bedreigingen te voorspellen voordat ze zich voordoen.

Unisys is al lang een erkend leider in het leveren van de technologie die over de hele wereld wordt gebruikt om grenzen te beschermen. Zo werkt het voor US Customs and Border Protection, waarbij reizigers en vracht naar de VS worden geanalyseerd. Daarnaast heeft Unisys het biometriekader en de applicaties ontworpen en gebouwd die door het Australische ministerie van Immigratie en Grensbescherming in samenwerking met andere landen en agentschappen worden gebruikt voor het identificeren van visumaanvragers en het bestrijden van visumfraude. Unisys ondersteunt tevens de Europese Commissie en de nieuwe EU-lidstaten met het Schengen Information System en gerelateerde visuminformatiesystemen om het verkeer van mensen tussen Schengenlanden te vergemakkelijken. 

Ga voor meer informatie naar www.unisys.com/LineSight

Over Unisys

Unisys is een wereldwijd actief technologiebedrijf dat krachtige beveiligingsoplossingen bouwt voor bedrijven en overheden die hoge eisen stellen aan digitale technologie. Unisys biedt onder meer beveiligingssoftware en -diensten; hulp bij digitale transformatie van de werkplek; industriële applicaties en diensten, en innovatieve softwarebeheeromgevingen voor grootschalig zakelijk gebruik. Kijk voor meer informatie over hoe Unisys overheden, financiële dienstverleners en commerciële bedrijven helpt met betere en veiligere resultaten, op www.unisys.com.