Language Selection

Your selected language is currently:

English

​Unisys krijgt contract voor IT-diensten toegewezen onder het grootste raamcontract ooit van de Europese Commissie

​Twee door Unisys aangevoerde consortia krijgen contracten toegewezen voor het ondersteunen van applicaties, architectuur, informatiebeheer, webcontent en geografische informatiesystemen

​Brussel, 5 maart 2015 – Unisys België heeft in november 2014 contracten toegekend gekregen onder het ESP-DESIS III raamcontract (External Service Provision for Development, Studies and Support for Information Systems). Dit raamcontract is het grootste dat ooit toegekend werd door de Europese Commissie.

Onder de voorwaarden van het contract zullen Unisys België en zijn partners IT-ondersteuning en -diensten gaan leveren aan meer dan 40.000 ambtenaren voor applicaties, architectuur, informatiebeheer, webcontent, data warehousing, business intelligence en geografische informatiesystemen. De consortia werden geselecteerd op hun vermogen de Europese Commissie te voorzien van een strategische benadering van sourcing, dienstenlevering en end-to-end ondersteuning van haar IT-behoeften.

Het algemene raamcontract werd toegekend in vier delen, met elk deel gericht op het bieden van een andere categorie IT-diensten. Unisys België gaat twee consortia leiden: één voor projectmanagement-, analytics- en consultancy-diensten en een ander om de functionele en zakelijke behoeften van de Europese Commissie te ondersteunen. Unisys neemt ook deel aan een door de Trasys Group geleid consortium dat de ontwikkelingseisen moet leveren voor omgevingen als Oracle, Java en Microsoft SharePoint. Unisys dong niet mee naar het vierde deel van het contract.

Volgens de Europese Commissie is de totale waarde van de drie contractdelen waarvoor Unisys diensten gaat leveren, meer dan €800 miljoen. De verwachte inkomsten voor Unisys uit het raamwerk worden geschat op ongeveer €90 miljoen over de looptijd van vier jaar.

De consortia zullen alle activiteiten van de Europese Commissie ondersteunen en kunnen uitbreiden om nieuwe initiatieven en technologische behoeften te ondersteunen voor eventuele extra locaties in de regio. In eerste instantie zullen ongeveer 160 Unisys-medewerkers worden ingezet op locaties van de Europese Commissie in Brussel, Luxemburg en Ispra in Italië. De consortia zullen meer dan 1.850 IT-professionals mobiliseren voor het leveren van ondersteuning en diensten in heel Europa.

Bart Steukers, General Manager van Unisys Continental Europe: "We zijn blij met deze contracten, die onze positie als een van de top IT-leveranciers van de Europese Commissie versterken. We kijken ernaar uit om met de EC aan deze belangrijke projecten te werken."

Unisys België werkt samen met de volgende organisaties voor deelcontract één, twee en drie: Trasys Group, Atos, Sogeti, Intrasoft, Fujitsu Technology Solutions, Everis, Engineering Ingegneria Informatica (EII), Iris en Piksel.

Link naar het volledige persbericht in het Engels.

Over Unisys

Unisys is een wereldwijde leverancier van informatietechnologie, die complexe IT-vraagstukken oplost die zich op het kruispunt van modern en bedrijfskritisch bevinden. We werken met de ’s werelds grootste bedrijven en overheidsinstanties aan het veiligstellen en optimaal draaiend houden van hun bedrijfskritische processen; het stroomlijnen en transformeren van hun datacenters; het verbeteren van de ondersteuning aan hun eindgebruikers en onderdelen; en het moderniseren van hun zakelijke applicaties. We bouwen hierbij voort op bestaande IT-infrastructuren. Wij bieden outsourcing en beheerde diensten, systeemintegratie en consulting, high end servertechnologie, cybersecurity en cloud management software, onderhoud en ondersteuning. Unisys heeft meer dan 20.000 werknemers in dienst en is wereldwijd actief. Bezoek www.unisys.com voor meer informatie.

Volg ons op Twitter @UnisysBE.