Language Selection

Your selected language is currently:

English

​Een zorgeloze vliegreis voor huisdier en baasje dankzij Unisys' dierenmonitor Digi-Pet

Reizen met je huisdier was nog nooit zo stressvrij. Digi-Pet voorziet je reisgezel in de vrachtruimte van het vliegtuig van sensoren die het comfort van het dier meten, alarm slaan wanneer er iets fout loopt, en zelfs live video en chat voorzien voor huisdieren en eigenaars

Diegem, 3 april , 2018 – Unisys lanceert met Digi-Pet een splinternieuwe dienst die reizen met een huisdier een stuk minder stressvol moet maken voor zowel het dier als de eigenaar. De oplossing is specifiek gericht op baasjes die hun dier moeten achterlaten in de vrachtruimte van het vliegtuig. Digi-Pet laat hen toe om hun huisdier in het oog te houden via hun smartphone of tablet. De dienst helpt luchtvaartmaatschappijen om nichetransportdiensten met een hoog kwalitatieve klantervaring te voorzien voor baasje en viervoeter.

Unisys Digi-Pet maakt gebruik van IoT-technologie die slimme sensoren bevestigt aan de draagkooi van het dier in kwestie. Die sensoren zenden continu data door over onder andere de temperatuur, de hoeveelheid zuurstof, de vibratie en het beschikbare licht. Overschrijdt een parameter de toegestane waarden, dan worden zowel het baasje als het vliegtuigpersoneel meteen verwittigd. Baasjes kunnen bovendien intekenen op live videostreaming, foto's, en zelfs een realtime stemverbinding. Zo kunnen ze met de hulp van hun smartphone met hun huisdieren praten vanuit het comfort van de cabine. 

"We zijn erg gehecht aan onze huisdieren, en het kan een heel stresserende ervaring zijn om van hen gescheiden te worden tijdens een vliegreis", zegt Venkatesh Pazhvanur, Senior Industry Director of Freight Solutions bij Unisys. "Grote huisdieren moeten altijd in de vrachtruimte reizen, of ze nu begeleid worden of niet. Unisys Digi-Pet maakt gebruik van IoT-sensoren om baasjes op de hoogte te houden van de status van hun huisdier. Bovendien kunnen ze met het dier communiceren, wat beiden kalmeert.

Digi-Pet is een onderdeel van de Digistics-suite van digitale logistieke oplossingen voor luchtvaartmaatschappijen. De twintig globale maatschappijen die gebruik maken van Unisys Digistics transporteren samen meer dan 180.000 dieren per jaar.

"Unisys Digi-Pet geeft luchtvaartmaatschappijen met innovatieve IoT-technologie de mogelijkheid om speciale diensten voor huisdiervervoer uit te rollen. Zo kunnen ze een rendabele en groeiende markt binnen breken met een dienst waar klanten enthousiast over zijn. Baasjes moeten immers niet langer op zoek naar alternatieve vervoersmethoden voor hun huisdier", aldus Pazhyanur.

Digi-Pet helpt luchtvaartmaatschappijen om in overeenstemming te zijn met de International Air Transport Association Live Animals-regelgeving (LAR) door realtime monitoring van belangrijke parameters aan te bieden van zodra het dier wordt overhandigd aan de incheckbalie in de luchthaven tot aan het einde van de reis. De dienst kan veel breder ingezet worden dan voor huisdieren alleen. Luchtvaartmaatschappijen kunnen de Digi-Pet-technologie onder andere gebruiken om paarden veilig te transporteren, of zelfs bevruchtte eieren die in een heel gecontroleerde omgeving getransporteerd moeten worden. Als passagier dien je een luchtvaartmaatschappij rechtstreeks te contacteren om te weten of ze Digi-Pet aanbiedt. 

Over Unisys

Unisys is een wereldwijd actief technologiebedrijf dat krachtige beveiligingsoplossingen bouwt voor bedrijven en overheden die hoge eisen stellen aan digitale technologie. Unisys biedt onder meer beveiligingssoftware en -diensten; hulp bij digitale transformatie van de werkplek; industriële applicaties en diensten, en innovatieve softwarebeheeromgevingen voor grootschalig zakelijk gebruik. Kijk voor meer informatie over hoe Unisys overheden, financiële dienstverleners en commerciële bedrijven helpt met betere en veiligere resultaten, op www.unisys.com.

Follow Unisys on Twitter and LinkedIn.